Poljoprivrednici dobili rešenja, a novac do kraja nedelje

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 23. oktobar 2023. Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi potpisao je u ponedeljak rešenja o dodeli subvencija bujanovačkim poljoprivrednicima. Ove godine je iz opštinskog budžeta u te svrhe izdvojeno je 7,8 miliona dinara, a do kraja sledeće nedelje sredstva će biti prebačena na račun 73 poljoprivrednika i 3 udruženja pčelara.

-Podneto je 76 zahteva, a naša sredstva u budžetu bila su samo za 64 korisnika, zbog čega smo tražili saglasnost od Ministarstva poljoprivrede da uradimo rebalans budžeta, da bismo svima izašli u susret. Do kraja sledeće nedelje sredstva će biti prebačena na račun poljoprivrednika – rekao je Arifi.

Poljoprivrednici iz Bujanovca su opštinske subvencije dobili za kupovinu opreme za mužu, za pčelarstvo, navodnjavanje, sakupljača sena, rotacionih kosačica i ostale opreme.

Za poljoprivrednike Opština spremila 7,8 miliona, među dobitnicima i jedan političar

Odobreni iznosi kreću se od 17.500 do 150.000 dinara. Najviše novca – po 266.666 dinara, dobila su tri bujanovačka udruženja pčelara za, kako se navodi, promotivne aktivnosti.

-Ove godine je budžetom planirano 15 miliona dinara za razvoj poljoprivrede. Od toga smo 4 miliona prebacili Veterinarskoj stanici Bujanovac za veštačko osemenjavanje krava, zatim smo oragnizovali sajam pčelarstva i platili prevoz kukuruza – rekao je Arifi.

Dodao je da su ovo poslednje subvencije za ovu godunu, odnosno da su sve predviđene budžetom podeljene.

Arifi je istakao da će poljoprivrednici i ubuduće biti prioritet i istakao spremnost za sve predloge i sugestije.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *