Poziv na obuku za posao u vatrogasno-spasilačkim jedinicima

Bujanovac, 27. oktobar 2023. Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) poziva na osnovnu obuku za prijem u vatrogasno – spasilačke jedinice u više gradova na jugu zemlje, osim u Bujanovcu. Za Preševo, Vranje, Vladičin Han i Surdulicu predviđena su po 2 kandidata.

Ministarstvo je danas objavilo plan za upis 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova u jedinicama širom zemlje.

Kandidati moraju zadovoljiti određene uslove:  moraju biti stariji od 19, ali ne stariji od 30 godina,  obavezno je da imaju završenu srednju školu i da nemaju bezbednosnih smetnji koje bi onemogućile zasnivanje radnog odnosa.

Obavezno je da imaju prebivalište na teritoriji jedinice za koju je raspisan konkurs, kao i dozvolu C ili B kategorije, ali u roku od 18 meseci nakon završetka obuke, trebaju položiti vozački ispit za C kategoriju.

Prijave za obuku, zajedno sa potrebnom dokumentacijom, podnose se policijskoj stanici prema mestu prebivališta. Nakon prijema prijava, komisija će sastaviti konačnu rang-listu, a ministar će doneti odluku o prijemu kandidata.

Kandidati koji žele da postanu vatrogasci moraju proći niz testova i selekcija. To uključuje lekarske preglede, psihološku selekciju, proveru bazičnog motoričkog statusa i intervju. Oni koji uspešno prođu sve ove faze selekcije rangiraće se na osnovu zbirnih rezultata u svim delovima selekcije.

Rok za prijave je 10. novembar.

Sve informacije i uslove konkursa možete naći na sajtu MUP-a.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *