Plaćajte struju od kuće- nova usluga EPS-a

EPS poziva građane da se prijave

Bujanovac, 1. novembar 2023. –Elektroprivreda Srbije (EPS) objavila je da će korisnici električne energije od srede (1. novembar) na sajtu EPS-a moći da koriste novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje – „Uvid u račun“. Do kraja godine najavljuju i mogućnost reklamacije preko portala, a početkom sledeće mobilnu aplikaciju.

Podsetimo, od prvog dana novembra na snazi su i novi, skuplji cenovnici EPS, pa će računi za struju biti uvećani u proseku za osam odsto.

„Uvid u račun“ je portal za koji kažu da će korisnicima omogućiti da preuzmu račun onlajn i veruju da će im to olakšati elektronsko plaćanje. Iz EPS naglašavaju da će korišćenje portala biti jednostavno, kao i proces registracije i prijave.

Domaćinstva i mali kupci sada će imati brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije uobičajenom poštom, navedeno je u saopštenju.

Precizirano je da dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

Struja od sutra poskupljuje 8 odsto

Korisnici portala će moći bezbedno i brzo elektronski da plate račun bez odlaska u poslovnice platnih institucija i to putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard. Pored toga, preko jednog naloga moći da pregledaju i elektronski plate račune za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Srbije.

Novine koje najavljuju do kraja godine su mogućnost prigovora, odnosno reklamacije na račun onlajn, a početkom 2024. godine kažu da će aktivirati mobilnu aplikaciju „Uvid u račun“, koja će dodatno ubrzati proces plaćanja ovih mesečnih dažbina.

Registraciju možete izvršiti na sajtu https://www.eps.rs/lat/snabdevanje/Stranice/uviduracun_domacinstva.aspx

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *