Poštari u Bujanovcu nezadovoljni, ali ne štrajkuju zbog straha od otkaza

Bujanovac, 1. novembar 2023. – I dok su zaposleni u brojnim filijalama Pošte Srbije supili u obustavu rada nezadovoljni materijalnim položajem, njihove kolege u Bujanovcu rade jer, kako kažu, plaše se otkaza i ne žele da rizikuju i to što imaju. A to što imaju je, priznaju, crkavica.

-Mi smo ovde u svakom slučaju beda, malo nas ima, i plašimo se otkaza. Inače, ni mi nismo zadovoljni platama i uslovima rada, ali je stzrah od odmazde veći, rekao je za Bujanovačke radnik bujanovačke Pošte insistirajući na anonimnosti.

Plate zaposlenih u poštama širom Srbije su ujednačene, dok se zarade upravnika razlikuju od ranga jedinice, ali minimalno.

Poštari i šalterski radnici i u Bujanovcu zarađuju oko 50.000 mesečno, a zaposleni kažu da je to mizerno u odnosu na obim i uslove posla.

Istovremeno, prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević mesečno zarađuju gotovo 250.000 dinara mesečno. 

Bujanovački poštari ne štrajkuju zbog straha od odmazde

Pošta u Bujanovcu ima manje od 20 radnika i ističu da je to apsolutno nedovoljno za normalan rad.

Kako dodaju, vrlo bi se rado pridružili kolegama koji su obustavili rad, ali…

-U Beogradu i drugim većim gradovima ne mogu tek tako da dele otkaze, a nas ovde u Bujanovcu bi počistili, konstatuje sagovornik Bujanovačkih.

Ni u prethodnih nekoliko godina bujanovački poštari nisu obustavljali rad poput svojih kolega u nekim gradovima, o čemu su pisale Bujanovačke.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *