Zavetnici: Niku smo isključili zbog nedoličnog ponašanja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. novembar 2023. (foto arhiva) – Dojučerašnji funkcioner i narodni poslanik Zavetnika Dragan Nikolić Nika, advokat iz Vranja, prešao je (ili, bolje reći, vratio se) u Srpsku naprednu stranku (SNS) zato što je Izvršni odbor Zavetnika, kažu u ovoj stranci, odlučio da Nikolić ne bude kandidat za narodnog poslanika. U vrhu stranke Zavetnici Bujanovačke saznaju da je takva odluka doneta zbog Nikolićevog „krajnje nedoličnog ponašanja i postupanja i rušenja ugleda stranke“.

Kao jedan od primera „nedoličnog ponašanja“ navode neplaćeno letovanje. Naime, sada već bivši potpredsednik Izvršnog odbora, šef Okružnog odbora i narodni poslanik Zavetnika navodno se okoristio o svoj položaj u stranci i pozivajući se na prijateljstvo sa drugim stranačkim funkcionerima letovao u Grčkoj, a aranžman nikada nije platio. Tako bar za Bujanovačke tvrde „iz vrha stranke“

-Organi stranke su izopštili Nikolića sa liste kandidata za poslanike i to je razlog što je potražio drugo utočište i stranku koja će mu možda to omogućiti – rečeno je danas našem portalu u rukovodstvu Zavetnika.

Zavetnici otvorili i osveštali kancelariju u Bujanovcu

Kako navode, posle odluke da ne bude na njihovoj izbornoj listi prelazak Nikolića u SNS nije iznenađenje.

Da je Nikolić postao član SNS-a u sredu je objavljeno na sajtu ove stranke, a dobrodošlicu mu je poželeo lično predsednik Miloš Vučević.

-Vratio sam se u svoju kuću, svoju porodicu nakon dogovora sa predsednikom Vučićem i rukovodstvom SNS-a da bih pomogao koliko mogu da Srbija stane na noge, da se razvija i jača – rekao je Nikolić ovim povodom za produkciju Kontekst.

On je od 2009. do 2013. godine bio šef SNS u Pčinjskom okrugu, do unutarstranačkih sukoba koji su kulminirali raspuštanjem Gradskog odbora u Vranju. SNS je definitivno napustio 2016. godine.

Pre toga je, prema dostupnim podacima, bio i u Novoj Srbiji, Srpskoj radikalnoj stranci, kao i na izbornoj listi Seljačke stranke i Stranke Srpskog Jedinstva. Političku karijeru je počeo devedestih u Narodnoj radikalnoj stranci Veljka Guberine.

Posle prvog angažmana u SNS politički je pauzirao do 2021. godine kada se priključio Zavetnicima.

 

 




3 thoughts on “Zavetnici: Niku smo isključili zbog nedoličnog ponašanja

  1. Anonimni

    …ово је лудило велико да веће не може бити,* бем те политико…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *