Čitaoci Bujanovačkih: Treba nam Bujanovčanka na čelu suda

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 3. novembar 2023. Vest na našem portalu o tome da su Bujanovčanka Dragana Nakić i dve Vranjanke, Jelena Petričević Mladenović i Tatjana Mihajlović, u trci za predsednika Osnovnog suda u Bujanovcu izazvala je mnoštvo komentara, a Bujanovčani nemaju dilemu da njihova sugrađanka Dragana Nakić treba da bude izabrana za predsednicu suda.

Gotovo svi komentari na našoj Fejsbuk stranici ukazuju na to da Bujanovčani žele da na mestu predsednika Osnovnog suda u svom gradu vide Draganu Nakić. Smatraju da na tom mestu treba da radi neko ko je iz Bujanovca, a ne neko iz Vranja.

-Samo Bujanovčanka Dragana Nakić, dosta je Vranjanaca zaposleno u našoj opštini, a Bujanovčani beže iz Bujanovca jer za njih nema radnih mesta – glasi jedan od komentara.

Sa druge strane, bilo je i nekoliko komentara u kojima naši čitaoci tvrde da je svejedno ko će biti sudija, kad su „ionako svi isti i korumprani“.

– Nemam nista protiv Bujanovčanke, ali bi trebalo da sudija bude onaj ko ne poznaje nikog iz ovog kraja, jer do sada pravde u sudu nije bilo. Svako ima svog i tako se sudi, a da je sudija koji ne poznaje stranke svaki bi predmet bio završen za godinu, dve, a ovako sve ide u arhivu i čuva se godinama – komentariše naša čitateljka.

Podsetimo, Osnovni sud u Bujanovcu uskoro bi trebalo da dobije predsednika, pošto je Visoki savet sudstva (VSS) 15. septembra raspisao konkurs za tu funkciju. Trenutno sud vodi Vranjanka Jelena Petričević Mladenović, koja je konkurisala za predsednicu suda, a pored nje tu je još jedna Vranjanka, Tatjana Mihajlović, sudija Višeg suda u tom gradu. Dragana Nakić, sudija bujanovačkog Osnovnog suda, jedina je Bujanovčanka kandidat za predsednika.

Prema proceduri, kandidatkinje očekuje poziv iz VSS na razgovor, a prema tekstu iz konkursa osnovni kriterijumi za izbor su stručnost, dostojnost, osposobljenost i organizacione sposobnosti.

Bujanovčanka i dve Vranjanke u trci za predsednika Osnovnog suda u Bujanovcu

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *