Ministarka: Zabrana pušenja od sledeće godine

Bujanovac, 6. novembar 2023. Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila je da bi Zakon o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru trebalo da stupi na snagu od sledeće godine. Pušenje bi trebalo da bude zabranjeno u restoranima, kafanama, kafićima, svim objektima zatvorenog tipa, na autobuskim stajalištima i stadionima.

Ona je navela i da je Zakon o zabrani pušenja spreman, samo je ostalo da prođe i ostala ministarstva.

Čitaoci Bujanovačkih izričito za, i izričito protiv zabrane pušenja u lokalima

-Zakon treba da stupi na snagu sledeće godine. On je spreman, prošao je Ministarstvo zdravlja, sada ide na ostala ministarstva, onda zakonodavstvo. Mora da se uklopi u ostale zakone, ali ja se nadam da će sledeće godine to proći. Odnosiće se samo na pušenje u zatvorenom prostoru – rekla je ministarka Grujičić, prenosi portal Nova.

Po mišljenju ministarke čak 75 odsto građana podržava taj zakon.

Podsetimo, javna rasprava o novom Zakonu o duvanu završena je krajem septembra, a uz zabranu pušenja u zatvorenim prostorima, kao jedna od značajnih novina navodi se i da će u ovaj zakon ući i „neduvanski“ proizvodi kao što su vejp, paf, nikotinske vrećice i snus, što do sada nije bio slučaj.

Prema poslednjim predlozima, odnosno verziji Nacrta zakona pušenje bi trebalo da bude zabranjeno u restoranima, kafanama, kafićima, svim objektima zatvorenog tipa, na autobuskim stajalištima i stadionima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *