Policija pojačano kontroliše kamione i autobuse ove nedelje

Bujanovac, 6. novembar 2023. (Foto MUP) – Saobraćajna policija će od 6. do 12. novembra sprovesti akciju pojačane kontrole autobusa i kamiona na otkrivanju prekršaja koje čine vozači. Policija će vršiti intenzivnu kontrolu autobusa kojima se vrši prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i autobusa kojima se obavljaju drugi vidovi organizovanog prevoza dece. Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Kako saopštava MUP, tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

Od početka ove godine, saobraćajna policija u kontroli saobraćaja otkrila je oko 108.000 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 4.000 prekršaja koje su učinili vozači autobusa.

Saobraćajci u akciji „Fokus na putu“, evo šta posebno kontrolišu
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *