Učenici „Svetog Save“ i „Sezai Suroi“ sređivali ruglo od parka u Bujanovcu

Piše: I. Jovanović

Park drugarstva

Bujanovac, 7. novembar 2023. – Učenici bujanovačkih srednjih škola „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“ u Bujanovcu organizovali su u utorak akciju čišćenja i sređivanja gradskog parka, pod sloganom „Park drugarstva“.

Saradnjom učeničkih parlamenata došli smo na ideju da uredimo gradski park, da učenici očiste staze, ofarbaju klupe i ispišu na njima poruke drugarstva na albanskom i srpskom jeziku – kaže za Bujanovačke mentor učeničkog parlamenta SŠ „Sveti Sava“ Aleksandra Bojković.

Pored Bojkovićeve, koordinator projekta je i Hisen Saćipi iz „Sezai Suroi“.

Teodora Tomić, učenica trećeg razreda SŠ „Sveti Sava“ kaže za naš portal da je namera učenika da ulepšaju park, jer, kako kaže, ne izgleda prikladno.

Uređuje se park i obnavlja zelenilo u Bujanovcu

Kad dođu deca želimo da im bude lepše, da ima više boja. Park je u lošem stanju, nema skoro nijedne igračke za decu, trebalo bi za početak da se poprave sve klupe, da se postave tobogani i nove igračke – kaže Teodora.

Kao neophodnu stvar ona ističe potrebu za postavljanjem kanti za đubre, jer trenutno u parku nema nijedne.

Tražili smo od ljudi iz JP Komunalac da postave kante i obećali su nam da će to da urade – dodaje Teodora.

Ova aktivnost je deo projekta „Naš grad, naše škole“ koji realizuje Služba Koordinacinog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu u saradnji sa organizacijom Grupa 484 uz finansijsku podršku Pestaloci dečije fondacije.

Podsetimo, lokalna vlast je marta najavila rekonstrukciju parka za šta je država odobrila 2,5 miliona dinara, ali je za sada sve ostalo samo na rečima.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *