Ljiljančanin na listi Koalicije Nada, bez nade za ulazak u parlament

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. novembar 2023. Na izbornoj listi koalicije Nada (Novi DSS i Pokret obnove Kraljevine Srbije POKS) za parlamentarne izbore 17. decembra našao se i Ljiljančanin Slavoljub Ristić, šef Novog DSS-a za opštinu Bujanovac. Šanse Ristića da postane narodni poslanik, međutim, ravne su nuli s obzirom da je tek 145. na listi od ukupno 250 kandidata.

Ristić je bio kandidat za poslanika i na izborima prošle godine i to na respektabilnom 48. mestu. Koalicija Nada tada je osvojila 15 poslaničkih mandata sa 5,54 odsto glasova.

Za ove izbore Ristić je nazadovao stotinak mesta. U slučaju Ljiljančanina evidentna je i greška na listi gde stoji da je „diplomirani pravnik“.

Ristić je za sada drugi kandidat za poslanika iz opštine Bujanovac, posle Gordane Tasić koju je kandidovala Srpska radikalna stranka. 

Listu čiji je nosilac Miloš Jovanović, predsednik Novog DSS-a, Republička izborna komisija (RIK) potvrdila je u utorak uveče.

Pored Ristića, iz Pčinjskog okruga dolazi još šestoro kandidata za poslanike i to iz Vranja i Vladičinog Hana.

Jedini sa realnim izgledima da uđe u parlament je Zoran Stojanović, pravnik iz sela Stubal kod Hana, koji je 13. na listi, kao kandidat Novog DSS-a.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *