Ugledne javne ličnosti pozivaju građane da potpišu ProGlas i izađu na izbore

Bujanovac, 9. novembar 2023. Oko incijative ProGlas, čiji je cilj da animira i pozove birače na u što većem broju izađu na predstojeće izbore, okupila se grupa uglednih javnih ličnosti, a sada je svojim potpisom mogu podržati svi građani Srbije.

ProGlas građani mogu da potpišu na OVDE.

Iza inicijative “ProGlas” stali su Ljubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, prof. dr Ivanka Popović, Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, prof. dr Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, prof. dr Filip Ejdus i prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović.

„Drage građanke, dragi građani, Srbija je postala zemlja poniženih i privatizovanih institucija, u senci kriminala spregnutog sa strukturama vlasti i uz korupciju koja postaje stil života. Živimo godine demografskih poraza i neslućenog ekonomskog raslojavanja. Opet smo pred ćorsokakom izolacije”, navodi se u ProGlasu.

Potpisnici poručuju i da su uvereni da vreme u kome živimo zahteva od svih odgovornih i zabrinutih građana suočavanje s trenutkom, donošenje jasnih odluka i spremnost ne samo za svedočenje o potrebnim zaokretima već i za učešće u njima.

“Stvarnost nas je primorala da se zapitamo: kakvi smo to ljudi ako sklanjajući pogled ćutke svedočimo eksploziji kriminala, nepravde i nasilja?”, poručuju oni.

Ceo tekst ProGlasa možete videti OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *