Hapšenje u Preševu zbog droge

Bujanovac, 10. novembar 2023. (foto MUP) – Državljanin Albanije L.B. star 58 godina uhapšen je u Preševu, a u istoj akciji uhapšen je 28-godišnjak na naplatnoj rampi Vrčin. Kod njih je pronađeno oko kilogram heroina i 50 grama kokaina, a kako navode iz MUP, oni se sumnjiče da su deo organizovane kriminalne grupe, čiji članovi su hapšeni i u prethodnom periodu.

Uhapšeni su albanski državljani E. S. i L. B. zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Iz MUP-a saopštavaju da se traga za još tri osobe protiv kojih su podnete krivične prijave za ista krivična dela.

“Policija je uhapsila E. S. na naplatnoj rampi Vrčin, dok je L. B . uhapšen u Preševu i kod njih su pronađeni i zaplenjeni ovi narkotici. Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe organizovali, transportovali i prodavali opojnu drogu kokain i heroin” saopšteno je danas iz MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

U saopštenju policije stoji i da su u prethodnom periodu uhapšena četiri pripadnika te organizovane grupe – G. M, R. M, S. H. i M. S. koji se terete za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

“U ovoj akciji je zaplenjeno 5 kilograma marihuane, 300 grama kokaina, 1,4 kilograma amfetamina, 6,5 kilograma smese lidokain-paracetamol, dve puške, dva pištolja, samostrel, optički nišan, tri okvira za automatsku pušku, više stotina komada municije različitog kalibra, pet uređaja za praćenje, dok je oduzeto više putničkih motornih vozila”, saopšili su iz policije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *