Vojska radi punom parom u Levosoju i Oslaru (foto)

Bujanovac, 11. novembar 2023. (foto MO) – Inžinjerijske jedinice Vojske Srbije ovih dana su angažovane u Bujanovcu i Ivanjici na realizaciji projekata civilno-vojne saradnje, koji za cilj imaju unapređenje uslova za život građana i jačanje međusobnog poverenja i razumevanja, saopšteno je u petak iz Ministarstva odbrane.

Aktivnosti se realizuju u okviru redovne obuke jedinica Vojske Srbije, u saradnji sa organima lokalne samouprave.

U atarima sela Levosoje i Oslare u bujanovačkoj opštini, inžinjerci Četvrte brigade kopnene vojske izvode radove na uklanjanju deponovanog materijala iz reke Slatine, kako bi se povećala propusna moć rečnog korita.

Na ovaj način rešiće se višegodišnji problem meštana ovih sela, koja su više puta plavljena zbog nemogućnosti reke da primi vodu u slučaju većih padavina.

Planirano je da radovi traju do 21. novembra, a čisti se korito Slatine u dužini od 2 kilometra, ranije su javile Bujanovačke.

Vojska čisti korito Slatine u Oslaru i Levosoju (Foto)

U Ivanjici je, na stvaranju uslova za pouzdan prenos električne energije, angažovana inžinjerijska radna grupa iz sastava Druge brigade kopnene vojske, koja uklanja stabla i rastinje na trasi elektromreže u dužini od oko 20 kilometara.

Reč je o nastavku angažovanja Vojske Srbije na ovim zadacima u ivanjičkom kraju, u kojem je prethodnih godina, zbog oštećenja infrastrukture izazvane padom stabala, dolazilo do prekida u snabdevanju električnom energijom.

Realizacijom ovakvih projekata civilno-vojne saradnje, koje Vojska Srbije sprovodi i u drugim krajevima zemlje, osim što se pomaže građanima, unapređuje se i osposobljenost inžinjerijskih jedinica za izvršavanje opštih zadataka u podršci snagama odbrane u izvođenju operacija.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *