Behluli političkim liderima: Pokažite da radite u interesu naroda

Bujanovac, 15. novembar 2023.- Političari nam se stalno zaklinju da rade u interesu naroda.

Mi znamo da nas lažu, ali ih puštamo. Nekad zato što nas njihove igre ne zanimaju, a nekad zato što ne možemo ništa drugo.

Ali sad je drugačija situacija: ako se lideri albanskih stranaka u dolini dogovore i na izborima za srpsku Skupštinu 17. decembra nastupe zajedno, možemo da imamo tri, a možda i četiri poslanika (Podsećam da nam je 2020. godine četvrto mesto u klupama Skupštine izmaklo za samo desetine glasova).

Od kakve je važnosti veći broj naših predstavnika u najvišem zakonodavnom telu države u kojoj živimo, ne treba objašnjavati. Veća glasnost, bolja vidljivost Preševske Doline i njenih ljudi, i veliki uticaj… a možda i uticaj na formiranje vlade!

Sve to mogu da nam donesu lideri albanskih stranaka, ali pod jednim uslovom – da ovog puta svoje lične i stranačke interese potisnu u drugi plan, i jednom zaista posluže opštem interesu, interesu naroda.

Treba formirati listu od kandidata koji imaju najveći ugled i uticaj u Dolini, i koji će biti sposobni da nas na najbolji način zastupaju u Beogradu.

To znači da Šaip Kamberi pokaže strpljenje i razumevanje za druge, jer i mi i on znamo da i ako nastupi sam, ulazi u parlament pošto je popularan i iskusan parlamentarac, a drugi treba da pokažu objektivnost, i da se ovog puta ne guraju na listu i ne ugrožavaju zajednički nastup i ako druge stranke imaju kvalitetne kandidate.

Njihovu sebičnost platićemo svi mi manjim brojem osvojenih poslaničkih mesta, ali neće ni oni proći bez gubitka: potrošiće i psolednje ostatke poverenja koje još imaju kod naroda.

Zato, ako kažete da radite u zajedničkom, nacionalanom interesu – pokažite to sad, ili nikad !




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *