OŠ „B. Radičević“ bira direktora: Tasić dobio više glasova od Snežane Mitić na neregularnom glasanju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. novembar 2023. Aktuelni direktor Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu narprednjak Nenad Tasić dobio je podršku većine zaposlenih za još jedan mandat na čelu škole, ali se ispostavilo da je glasanje na jučerašnjoj sednici Nastavničkog veća bilo neregularno pa sledi ponavljanje. Tasićev protivkandidat je učiteljica iz Bujanovca Snežana Mitić.

Snežana Mitić

Glasanje će se ponoviti zato što je na spisku zaposlenih bilo i onih koji uopšte nisu radnici škole. Ovu informaciju potvrdio je i Tasić.

Konkurs za izbor direktora otvoren je sredinom oktobra, a u sredu se o dvoje kandidata izjašnjavao kolektiv škole. Tasić je dobio 69 glasova ZA, odnosno toliko se radnika škole izjasnilo da ima pozitivno mišljenje o njemu kao kandidatu, a Mitićeva je dobila 55 glasova.

Na pitanje kako je moguće da su na spisku bili i oni koji nisu radnici škole, Tasić je rekao da je to previd i tvrdi da se radi samo o dva imena koji su do avgusta bili zaposleni u školi.

Naglasio je da oni nisu ni glasali. Naknadno je javio našem portalu da je posle konsultacija odlučeno da se glasanje Nastavničkog veća ponovi. 

Tasić je vršilac dužnosti direktora postao avgusta 2019. godine, da bi šest meseci kasnije posle konkursa, na kojem mu je protivkandidat takođe bila Mitićeva, bio imenovan za direktora na mandat od četiri godine, koji ističe u februaru 2024.

Po proceduri, posle Nastavničkog veća o kandidatima za direktora se izjašnjava Školski odbor, a konačnu odluku donosi ministar prosvete.

 

 




2 thoughts on “OŠ „B. Radičević“ bira direktora: Tasić dobio više glasova od Snežane Mitić na neregularnom glasanju

  1. Nebojša

    Navikli smo na HVALOSPEVE Nenada Tasića ali samokritičnost je pobegla od njega. U istoriji postojanja škole nikada nije bilo više osipanja učenika, tražeći bolje uslove za rad, nego u periodu njegovog direktorovanja. O medjuljudskim odnosima da ne govorimo jer su narušeni i dovedeni do usijanja.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *