Meštani Sejaca: Godinama čekamo put, evo šta smo dobili od Opštine

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. novembar 2023. Meštani mahale Zapađe u selu Sejace kod Bujanovca godinama mole i čekaju da im se sanira put koji ih povezuje sa svetom i pre nekoliko dana su dočekali mašine, ali je nakon „radova“ put u gorem stanju nego što je bio, javljaju preko aplikacije Javi Bujanovačkim. U Opštini Bujanovac im je rečeno „šta je urađeno urađeno je, para više nema“.

Radi se o deonici dugoj 2 kilometra koja je poslednji put nasipana 1996. godine.

Od ovog puta zavisi šest domaćinstava u kojima živi 18 meštana.

-Za selo Sejace, mahala Zapađe, trebalo je da se nasipa put koji je 2015. godine rađen do brda iznad sela za jednu kuću, dok za ostalih šest kuća u kojima zivi 18 meštana mahom starijih, nije urađen. Pre tri dana došle su mašine, preko Koordinacionog tela, bez nadzornog organa iz Opštine i put totalno uništili. Otišao sam odmah u Bujanovac kod načelnice Fazile Azemovič i rekla je „šta je urađeno urađeno je, više nema sredstava – kaže meštanin.

Dodaje da je prilikom radova samo prošao grejder, potom valjak, a da nasipanja uopšte nije bilo. Svoje tvrdnje je potkrepio fotografijama sa lica mesta.

-I to što je bilo nasipano odavno sada je uništeno. Preko zime se kolima ne može, imam stare roditelje, ostaćemo odsečeni – kaže naš sagovornik.

Bujanovačke će od nadležnih u Opštini zatražiti objašnjenje.

Podsećamo građane, ne samo opštine Bujanovac, da preko aplikacije Javi Bujanovačkim mogu da nam pišu o komunalnim, ekološkim, infrastrukturnim, saobraćajnim i svim ostalim problemimam sa kojima se suočavaju, a naš portal će od nadležnih tražiti odgovore i reakciju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *