Za bujanovačku decu nema mesta na utakmici reprezentacije u Leskovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. novembar 2023. Deca iz Bujanovca moraće da sačekaju neku drugu priliku da uživo gledaju fudbalske reprezentativce Srbije, jer za njih nema mesta na tribinama stadiona u Leskovcu, gde će se u nedelju odigrati poslednja utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Srbija – Bugarska. Pitanje je kada će se ukazati druga, bolja prilika, ako za bujanovačku decu nije bilo mesta u Leskovcu, udaljenom manje od 100 kilometara.

Kao što su Bujanovačke ranije javile Fudbalski savez Srbije (FSS) pozvao je klubove i škole da se prijave za besplatne karte za decu, što su u FK BSK Bujanovac i uradili. Ipak, u četvrtak je iz FSS javljeno da su „svi kapaciteti na stadionu popunjeni“.

Reprezentacija Srbije u Leskovcu, Savez deli besplatne karte osnovnim školama i školama fudbala

Odlasku u svega 90 kilometara udaljeni Leskovac i prilici da uživo vide svoje ljubimce iščekivalo je i beskrajno se tome radovalo stotinak mališana iz mlađih kategorija bujanovačkog kluba.

Malo je reći da su sada beskrajno tužni i razočarani, kaže jedan od roditelja.

U klubu nam je potvrđeno da su spisak i prijavu za besplatne karte poslali ubzo posle poziva FSS i da su rezervisali i dva autobusa za prevoz.

Zbog prvobitne kazne UEFA na tribinama stadiona mogla su da budu samo deca mlađa od 14 godina, kazna je u međuvremenu ublažena tako da je evropska kuća fudbala ukinula to ograničenje za jednu tribinu, što bi mogao da bude razlog što su neka deca ostala bez karata.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *