Boske Stevanović: Ministar iz Surdulice vodi kampanju protiv Vučića

Bujanovac, Vranje, 20. novembar 2023. (Foto Vranjenews)- Dragan Stevanović Boske, najuticajniji naprednjak na jugu Srbije i državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva i infrastrukture, gostujući u predizbornom programu Radio televizije Vranje (RTV) prozvao je „ministra iz Surdulice“, ne pominjući mu ime (jedini ministar iz tog mesta je Novica Tončev, čiji je kabinet zadužen za unapređenje nerazvijenih opština), označivši ga kao inspiratora negativne kampanje prema SNS-u i listi Srbija ne sme da stane na društvenim mrežama.

Kako prenosi Vranjenews, na ekranu u studiju prikazano je više objava sa društvenih mreža (u kojima, između ostalog, piše da je kutija sa overenim glasovima za naprednjake predata „bez glasova Surduličana“, a sam Stevanović označava kao osoba kojoj je u političkom smislu navodno „sve malo“) koje je, prema Stevanovićevom mišljenju, mogao inspirisati samo jedan čovek.

„I ove tekstove, i objave, i priliku da se sa N1 televizije napada, ajde i ja lično, iako kažem potpuno sam nebitan u ovoj priči, ali da se napada Aleksandar Vučić, lista Srbija ne sme da stane, to rade ljudi koji sede u Vladi, koji se deklarišu kao naši koalicioni partneri, i u organizaciji čoveka iz Surdulice koji je danas ministar u svom drugom mandatu.

On nam misli isto što i Đilas i Šolak, samo mnogo gore“, kazao je Stevanović.

U istoj emisiji Stevanović je rekao da mu se nije dopalo ni nešto što je, takođe dugogodišnji koalicioni partner SNS-a Dragan Marković Palma, rekao nedavno u Vranju, kada je govorio na predizbornoj konvenciji ove partije.

„On je populistički rekao da od 18. decembra u Vranju neće biti pauka koji diže automobile.

Zaboravio je samo da kaže da njegova partija vodi taj (Parking, p.r) servis u Vranju i da je na njegovom čelu direktor iz njegove partije.

Ne može neko tako kalkulantski da se ponaša.

Ili smo partneri u vlasti, odnosno ili smo vlast, ili smo opozicija.

Ako vam gospodo ne valja u vlasti, vi idite u opoziciju, pa odatle predlažite šta ćete raditi.

Ali, da sedite u vlasti, obavljate direktorske funkcije, da vam se preduzeće ovako ili onako raspada, a da nam kao vlast delite lekcije po mitinzima i u predizornoj kampanji ponašajući se kao opozicija, čini mi se da to nije korektno.

Ne možete da budete deo vlasti četiri godine i da se u predizbornoj kampanji pojavite sa parolama kako ćete da delite besplatne udžbenike i besplatan prevoz u Vranju.

To partneri jedni drugima ne rade.

Ili smo u istom loncu i na istoj strani, ili gospodo podnesite ostavke, idite u opoziciju, pa eventalno predlažite šta biste vi bolje radili od SNS u Vranju, odnosno od naše liste Srbija ne sme da stane“, rekao je Stevanović u programu RTV-a.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *