Lopardince dobija Oskar popularnosti

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 22. novembar 2023. – Selo Lopardince kod Bujanovca dobiće Oskar popularnosti za najbolje selo u 2023. godini. Priznanje će 8. decembra biti uručeno predsedniku Mesne zajednice Lopardince Goranu Kostiću.  Pored toga, ovo selo će početkom decembra biti tema specijalne emisije Ekskluziv na TV Prva.

-Prva tri dana u decembu u našem selu će se snimati emisija Ekskluziv. Povod će biti uručivanje 50.000 dinara devojčici koja je nedavno rođena kao prvo dete u jednoj porodici u selu – kaže Kostić za naš portal.

Isplanirali su da, kako kaže, toga dana organizuju i turnir za pionire u malom fudbalu, na koji će učestvovati deca iz Rakovca, Vrtogoša, Levosoja i Lopardinca. Pored toga, planiraju i odražavanje turnira u šahu.

-Za umetnički program biće zaduženo KUD Soko iz Lopardinca – dodaje Kostić.

Lopardnice će 8. decembra dobiti i Oskar popularnosti za najbolje selo u 2023. godini, koji će Kostiću uručiti, kako kaže, popularni voditelj Peja.

-Pored Oskara, nagrada koju će selo dobiti su i novogodišnji paketići za sve predškolce i decu od prvog do četvrtog razreda, kao i šahovske garniture – kaže Kostić.

Interesovanje za Lopardince, po Kostićevim rečima, počelo je posle pisanja Bujanovačkih o svemu onome što se u selu radi poslednjih meseci. Najviše pažnje medija u regionu privukla je priča o „inicijativi za porast nataliteta“, koju su meštani sela pokrenuli u avgustu ove godine, a o kojoj je naš portal pisao. Inicijativa se ogleda u tome da svaki neženja u selu koji „stane na ludi kamen“ dobije od sela 100.000 dinara, dok svako prvo rođeno dete dobija 50.000, drugo 100.000, a treće dete i svako naredno po 150.000 dinara.

Veselje noć pre svadbe od 100.000 u Lopardincu: Esad Plavi iznenađenje za mladoženju (foto&video)

-Mnogo televizijskih ekipa je dolazilo da radi emisije o našem selu. Televizija Hepi, Prva, Nova S, Informer samo su neke od njih. RTS je nedavno snimao emisiju „Svadba iz mog kraja“, kada se u našem selu ženio Milan kome smo uručili 100.000 kao poklon od sela, što je ustvari bila druga svadba od kako smo pokrenuli „inicijativu za podizanje nataliteta“ – kaže Kostić za Bujanovačke.

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *