Ovo su kompanije koje odobravaju popuste studentima

Bujanovac, 22. novembar 2023. Ugovori sa kompanijama koje će preko projekta „Studentska kartica“ omogućiti popuste i druge pogodnosti studentima državnih i privatnih univerziteta, akademija i visokih škola u Srbiji od 1. decembra potpisani su danas u Ministartvu finansija.

U ovaj projekat su se do sada uključile 24 kompanije, a sa predstavnicima 19 kompanija ugovore je potpisala ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Među 19 kompanija sa kojima su danas potpisani ugovori su Etno selo „Sunčana reka“ iz Banje Koviljače, turistička agencija „Hedonic Travel“ iz Beograda, Dunav osiguranje, Lasta, Putevi Srbije, Er Srbija, Telekom, Službeni Glasnik, Aman, Athletic gym, Monument, apotekarske ustanove Dr Max i Benu, Sani optik, auto škola Livija, Merkator S, Delfi, Jahting klub Kej i Srbijavoz.

Za učešće u programu „studentska kartica“ su se prijavili i apotekarska ustanova Janković, Panda US iz Beograda, Cineplexx Srb, Cineplexx Panonija Novi Sad i Sport Vision.

Ministar Mali je nakon potpisivanja ugovora rekao da je prijavljivanje studenata za nove studentske kartice, koje osim brojnih popusta mogu da se koriste i kao platne kartice počelo 13. novembra i da se do sada prijavilo više od 55.000 studenata.

On je naglasio da će kartice moći da se koriste od 1. decembra.

„Još jedno obećanje koje smo dali, ispunili smo. Potpisali smo sporazume sa kompanijama koje su izrazile želju da budu deo novog projekta koji se zove studentska kartica. Želim svima da zahvalim jer su prepoznali našu želju da studentima i našim mladima damo neke benefite koji će im olakšati studiranje“, kazao je Mali.

Potpredsednik Vlade je naveo da će studenti s ovim karticama moći da ostvaruju 20 odsto popusta na vozne karte „Srbijavoza“, 10 odsto popusta na avio-karte „Er Srbije“, dva odsto na putarine, da će imati 15 odsto popusta u Cineplexx bioskopima, a popuste će ostvarivati i u hipermarketima, supermarketima, ustanovama kulture i drugim uslužnim i ugostiteljskim objektima.

„Ovo je veliki benefit i velike su koristi za naše studente. Ovo je i način da im pokažemo koliko je ta briga prema njima za nas veoma važna i da im pokažemo da još jedno obećanje koje smo dali ispunjavamo“, kazao je ministar.

Mali je naveo da je otvaranje i izdavanje „studentskih kartica“ potpuno besplatno, kao i održavanje računa, naglašavajući da će svakom korisniku banka „Poštanska štedionica“, koja je partner u ovom projektu, isplatiti i 500 dinara studentima u trenutku kada otvaraju račune.

Ministar je pozvao studente da se prijave za kartice, ali i druge odgovorne kompanije da se uključe u ovaj projekat.

„Projekat će trajati neograničeno i nema roka do kada traju prijave. Dakle, svi studenti i kompanije mogu da se prijave u bilo kom trenutku“, naglasio je Mali.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *