Maloj Dariji iz Bujanovca je potrebna pomoć svih nas, za nastavak lečenja fali 5 miliona dinara

Bujanovac, 23. novembar 2023. Za lečenje petogodišnje Darije Tašković iz Bujanovca, koja boluje od teškog oštećenja očnog živca na oba oka, potrebno je još oko 5 miliona dinara kako bi se terapija privela kraju. Za Dariju su pre dva dana otvoreni računi preko fondacije „Pokreni život“, na koji građani mogu da uplate novac, a mogu da pomognu i slanjem sms poruke 222 na 3800.

-Preko fondacije Budi human prikupili smo 4 od potrebnih 9 miliona dinara, tako da nam nedostaje još oko 5 miliona. Od sada će se sredstva prikupljati preko fondacije Pokreni život – rekla je danas  Bujanovačkim Darijina majka Marija Tašković.

Darija je već imala tri operacije, posle kojih se, po rečima majke, svaki put vid poboljšavao za 10 odsto, tako da ona na desnom oku sada vidi 70 odsto, ali na levom je taj procenat mnogo manji i trenutno iznosi oko 20 odsto.

-Sve tri operacije obavljene su u Rusiji i Darija ih je dobro podnela, ali tu nije kraj. Potrebne su još tri ili četiri operacije kako bi se problem potpuno rešio – objašnjava Darijina majka.

Dariji je u drugoj godini života ustanovljena retka dijagnoza Septo-optička displazija, zbog koje ima teško oštećenje očnog živca na oba oka. Na klinikama u Srbiji i regionu nisu moguće operacije očnog živca, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Jedina nada da Darija bolje vidi je “Sveruski centar za očnu i plastičnu hirurgiju” u Rusiji. Darija je u ovoj klinici u Rusiji već imala tri operacije. Preporučeno joj je da još nekoliko puta poseti kliniku kako bi napredak bio vidljiv.

Samim tim što Darija ima oštećenje vida, ima i usporen razvoj, s tim da su joj svakodnevno potrebni stimulativni logopedski i defektološki tretmani, koji iziskuju velike troškove.

Uprkos problemima kroz koje prolazi, Darija je vesela i razigrana devojčica koja voli druženje, muziku i igru.

Sredstva su potrebna za operacije, specijalističke preglede, logopedske i defektološke tretmane, laboratorijske analize, lekove, suplemente, prevodilačke usluge, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Maloj Dariji možemo pomoći slanjem sms poruke 222 na broj 3800, ali i uplatom novca na dinarski račun 160-6000001723456-72 i devizni: 160-6000001765660-45

                                                                  IBAN:RS35160600000176566045, SWIFT/BC: DBDBRSBG

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *