Akcija „Kutija hrabrosti“: Obradujmo decu obolelu od raka

Bujanovac, 30. novembar 2023. Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja pozvao je građane da podrže kampanju „Kutija hrabrosti“ Nacionalnog udruženja roditelja i dece obelele od raka NURDOR. Akcija ima za cilj prikupljanje igračaka za decu obolelu od malignih bolesti.

„Terapije malignih bolesti su često invazivne i iscrpljujuće. Kod dece svaka bol i neprijatnost izazivaju strah i nesigurnost. Zato su ljudi iz NURDORA osmislili “Kutiju hrabrosti” koja se nalazi na svim odeljenjima pedijatrijske hemato-onkologije u Srbiji. Nakon terapije koju prime, deca iz kutije izvlače po jednu sitnu igračku kao malu simboličnu “nagradu za hrabrost”. Pružiti im trenutak radosti i olakšati bol je izuzetno važno za emocionalno blagostanje dece tokom ovako teških medicinskih postupaka“, stoji u obaveštenju.

Humani Vranjanci na inicijativu Ženskog solidarnog fronta uz neprocenjivu pomoć Društva onkoloških pacijenata, škole fudbala „Prestiž“, udruženja Roditeljstvo plus i Borino i evropsko Vranje (BEV), kao i Kola sestara Eparhije Vranjske „Prepodobna Anastasija“, žele da pomognu „punjenju kutije“ na pedijatrijskoj hemato-onkologiji u Nišu.

„Ideja je sledeća, zbog specifičnosti igračaka koje se mogu naći u kutijama (treba da budu nove, veličine ne veće od 13×13 centimetara i da mogu da se sterilišu) mi pokrećemo prazničnu trampu igračaka. U narednih desetak dana prikupljamo sve igračke, polovne i nove koje će se naći na velikom humanom događaju nazvanom „PRAZNIČNA RADOST PUNI KUTIJU ZA HRABROST“, dodaju u saopštenju.

Potrebno je, kako navode, da se igračke odnesu u prostorije Iskon radija (Saborni hram) ili da se kontaktiraju volonteri koji će preuzimati igračke ukoliko neko ne može da ih dostavi.

„Sredinom decembra na velikom događaju trampimo, dve polovne igračke za jednu novu, malu i adekvatnu za Kutiju za hrabrost. Naravno, pojedinci, kompanije, ustanove i preduzeća mogu ako žele donirati nove igračke“, navodi se u saopštenju.

Iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost u Vranju pozivaju i sve one koji ne žive u Vranju, a žele da podrže akciju uplate sredstva na račun NURDOR – a sa naznakom „Za kutiju hrabrosti“.

Za donacije igračaka i sve dodatne informacije zainteresovani mogu kontaktirati volontere i volonterke: Marija Dodić 062513044, Ana Stamenković 0653062307, Joca Ristić 0642522780, Jelena Stojković 0606669722.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *