Za stipendije se prijavilo 160 bujanovačkih srednjoškolaca, rezultati sledeće nedelje

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 30. novembar 2023. Koji srednjoškolci će od Opštine Bujanovac dobiti stipendije od 6.000 dinara mesečno za period od 1. septembra do 31. decembra, biće poznato sledeće nedelje, najavio je načelnik opštinskog Odeljenja za javne službe Fejzi Bećiri.

Konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola na području opštine Bujanovac za period školske 2023/2024. godine bio je otvoren do 22. novembra i na konkurs se javilo oko 160 srednjoškolaca.

Sredstva za stipendije dolaze iz budžeta Koordinacionog tela.

-Od prijavljenih 160 u opštinskom budžetu ima sredstva za 114 srednjoškolaca i oni će, nakon izlaska konačne liste, dobiti stipendiju u mesečnom iznosu po 6.000 dinara za period od početka septembra do kraja decembra, odnosno za četiri meseca – objašnjava Bećiri.

Konačna lista bi, kako kaže, trebalo da izađe sledeće nedelje, jer sada boduju učenike na osnovu toga da li su ispunili uslove koji su bili navedeni u konkursu.

-Postoji mogućnost da se stipendiranje produži i posle decembra, ukoliko  bude obezbeđen novac u budžetu za 2024. godinu – dodaje Bećiri.

Stipendije se nisu isplaćivale prethodne dve godine.

Ove godine bez školskih stipendija Koordinacionog tela

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *