Vučić i Tončev u klinču, međusobne optužbe za preuzimanje glasača

Bujanovac, Surdulica, 1. decembar 2023. – Da među SNS i SPS, partnera u odlazećoj vladi, odnosi nisu nimalo idilični uoči izbora 17. decembra, pokazuje verbalno prepucavanje između predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je donedavno bio i formalni čelnik naprednjaka, i na drugoj strani Novice Tončeva, dosadašnjeg ministra i funkcionera socijalista. Tončev je optužio Vučića i predsednika SNS Miloša Vučevića da pokušavaju da preuzmu deo socijalističkog biračkog tela. Vučić je sa svoje strane odgovorio da više nikome neće prepustati glasove i da će ovoga puta ići i u Surdulicu i u Jagodinu.

Komentarišući tvrdnje Vučića i Vučevića da na izborima postoje samo dve opcije: SNS ili neka od lista dragana Đilasa, Tončev je agenciji Beta kazao da je za Srbiju najbolja opcija da Ivica Dačić bude premijer, a Vučić predsednik.

Na pitanje zbog čega najviši funkcioneri SNS-a tvrde da su pred Srbijom samo dve opcije, SNS ili neka od Đilasovih lista, Tončev je kazao da je u pitanju predizborna taktika SNS-a zbog glasača.

„Cilj SNS-a je da nam uzme deo glasača i smanji pregovarački kapacitet za formiranje vlade. To je nekorektno ponašanje, ali izbori su utakmica, pa šta da radimo“, rekao je Tončev.

Vučić izjavio je na mitingu u Užicu da je Novica Tončev, ministar u Vladi Srbije za unapređenje nerazvijenih područja i potpredsednik SPS-a, pokušao da mu očita bukvicu.

„Ministar, valjda jedan od potpredsednika SPS-a Novica Tončev, kaže, stručnjak, da kad mi kažemo da će oni da se ujedine, to je onda težak napad na njih, na njih koji su navodno uvek bili u prvom redu da brane Srbiju, a od njihovog ćutanja ništa glasnije niste mogli da čujete kad god bi Srbija bila ugrožena, ne računajući pojdince u SPS-u koje poštujem. A, ovaj, Tončev, gde je to napravio, i gde je objavio to čime je napao koaliciju Srbija ne sme da stane? Pogađajte jedanput – u kojim medijima? Pa u Đilasovim i Šolakovim, gde bi drugo. I, ništa više ne moram da vam kažem sve vam je jasno i sve ste razumeli. Sami su pokazali gde pripadaju i gde hoće“, kazao je Vučić a prenosi Vranjenews.

On je dodao da im želi „sve najblje i sve najlepše“.

Hvala im na saradnji, od nas težu reč neće čuti“, kazao je predsednik države u kampanji liste Srbija ne sme da stane.

Vučić je prethodno, gostujući u jednoj emisiji na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, kazao da je uvek izbegavao da ide u Jagodinu ili Surdulicu, kako bi „bio fer“.

Sada ću ići u Jagodinu na skup, ići ću i u Surdulicu, boriću se za svaki glas, jer sam video šta su uradili poslednji put u Surdulici i na nekim drugim mestima. Više nikome neću da prepuštam glasove na bilo koji način“, kazao je Vučić.

Ova dva grada važe za jaka uporišta SPS i njihovog partnera Jedinstvene Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *