Posle pisanja Bujanovačkih stalo širenje divljih deponija

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 5. decembar 2023. Posle pisanja našeg portala da su komunalni inspektori utvrdili da deponije širom Bujanovca nastaju zbog toga što smeće bacaju građani i da će pojačati kontrolu i kažnjavati svakog koga uhvate da baca smeće, nije otkrivena nijedna nova deponija, rekao je inspektor Ibro Idić.

-Gotovo svakodnevno naši inspektori obilaze teren i za sada nije locirana nijedna nova deponija, što je dobro. Pretpostavljam da je vaša objava uticala na građane da ne bacaju smeće, jer nismo nikog zatekli da to radi, tako da nikog nismo mogli ni da kaznimo – kaže Idić.

Sledeće godine će, po njegovim rečima, biti nastavljeno čišćenje deponija.

-Pre par dana sam razgovarao sa načelnicom Odeljenja za investicije i razvoj Fazilom Azemović. Sledeće godine će opet biti odvojena neka sredstva u budžetu za čišćenje deponija, pa ćemo pokušati da po spisku, koji sam joj predao,  očistimo sve lokacije – objašnjava Idić.

Podsetimo, posle objavljivanja fotografija i snimaka smetlišta kod fabrike Simpo, nedaleko od Božinjevca i Levosoja, reagovala je komunalna inspekcija.

-Nema sumnje da se radi o smeću iz domaćinstava, pretpostavljamo iz obližnjeg Božinjevca ili Levosoja. Da je otpad iz neke firme to bi se lako utvrdilo i odmah bi bili kažnjeni. Ono šta sada možemo da uradimo je da apelujemo na građane da ne bacaju smeće na mesta koja nisu predviđena za to i da ih upozorimo da će odmah dobiti kaznu ako ih zateknemo da to rade ili na drugi način identifikujemo počinioca – rekao je ranije za naš portal inspetkor Ibro Idić.

Posle pisanja Bujanovačkih inspekcija na terenu: Pojačana kontrola, leteće kazne

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *