Građani: Tražili smo i dobili trotoare, ali ne da bi bili parking

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. decembar 2023. Da bahato i nepropisno parkiranje na trotoarima, čime se ugrožava bezbednost pešaka u saobraćaju, nije redovna pojava samo u centru Bujanovca, već i na periferiji, svedoče fotografije naših čitalaca koji preko portala Bujanovačke ponovo traže od nadležnih da rade svoj posao.

Kako navode, zbog parkiranih automobila nemoguće je kretanje i na novoizgrađenim trotoarima na obilaznici od Gnjilanskog puta ka Velikom Trnovcu.

-I ovi trotoari su pretvoreni u parking. Taman su deca počela tim putem da idu trening i slično, a trotoari su uzurpirani. Koliko je samo bilo rasprave da je neophodno imati trotoare na toj saobraćajnici i sada su tu, ali uzalud – kaže jedan Bujanovčanin.

Svoje tvrdnje je potkrepio i fotografijom nastalom u sredu uveče.

Bujanovačke su nebrojeno puta pisale o ovom problemu, ali kampanjske akcije nadležnih, policije i komunalne inspekcije, davale su samo kratkoročne rezultate.

U Bujanovcu trotoari služe za parkiranje, građani ljuti, inspekcija kaže kazne nisu rešenje

Podsećamo građane, ne samo opštine Bujanovac, da preko aplikacije Javi Bujanovačkim  mogu da nam pišu o komunalnim, ekološkim, infrastrukturnim, saobraćajnim i svim ostalim problemimam sa kojima se suočavaju, a naš portal će od nadležnih tražiti odgovore i reakciju. Tako će biti u slučaju Gornjeg Vrtogoša.




One thought on “Građani: Tražili smo i dobili trotoare, ali ne da bi bili parking

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *