Pobuna predsednika MZ Božinjevac iz redova SNS: Tasić se izvinjava meštanima što ih je pozivao da glasaju za Mitrovića

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. decembar 2023. Predsednik Mesne zajednice Božinjevac naprednjak Dalibor Tasić kaže da njegov partijski šef Nenad Mitrović, predsednik Opštinskog odbora SNS, za pet godina nije uradio ništa za ovo selo i izvinio se meštanima što ih je pozivao da daju glasove Mitroviću.

-Meštanima se izvinjavam sto sam ih pozivao da glasaju za Mitrovića, jer sam verovao da će dati doprinos za našu zajednicu, međutim posle 5 godina mogu slobodno reći da od njega nismo dobili apsolutno ništa, a da je gospodin Nagip Arifi (predsednik opštine Bujanovac), koga većina proziva, u nekoliko navrata pomogao Božinjevac – navodi Tasić u izjavi za Bujanovačke.

Povod za ovakav Tasićev javni istup je obećanje predstavnika države Božinjevčanima da će selo dobiti sportski teren. Umesto toga dobili su dečije igralište, a od terena, po svemu sudeći, neće biti ništa.

Vesić: Ispunili smo obećanje, Božinjevac je dobio igralište

-Kada su Bujanovačke objavile tekst koji se tiče igralista u Božinjevcu  dobio sam nekoliko poziva meštana sela koji su postavljali pitanja u vezi sportskog terena za mali fudbal, hoće li biti izgrađen ili ne. Odlučio sam da odgovor potražim od gospodina Nenada Mitrovića, direktora službe Koordinacionog tela, a ujedno i predsednika Opstinskog odbora SNS čiji sam i ja član. Njegov odgovor je bio da sam ja veoma bezobrazan, da ga ne opterećujem bespotrebnim pitanjima, jer smo dobili šta smo tražili. Rekao mi je i, citiram “šta vi mislite da ste biračko mesto od 30.000 birača pa da možete ucenjivati, ne mora niko da glasa” – tvrdi Tasić.

Po rečima Tasića, on je na to odgovorio da Božinjevac nije biračko mesto od 30.000 već od 300 glasača, od kojih su više od 200 ukazali poverenje  baš njemu.

-Sada se mi pitamo kakva nas budućnost ceka sa takvim nedoličnim ponašanjem jednog veoma bitnog funkcionera na jugu Srbije. Kako to da njemu nisu bitna deca koja žive u selu. Preko 70 odsto dece koja pohađaju OŠ “Vuk Karadžić” u Levosoju je iz našeg sela, a izgleda nikome nisu bitna. Dok sam ja predsednik MZ Božinjevac boriću se da dobijemo jednaka prava kao druge zajednice, pa makar sa članovima saveta štrajkovali glađu ispred predsedništva u Beogradu, sve dok nas predsednik ne primi i sasluša naše probleme – poručuje Tasić.

Svojim komšijama u selu je uputio izvinjenje, kako je rekao, što ih je pozivao da glasaju za Mitrovića.

-Trudićemo se da po svaku cenu dođemo do nekog iz vrha sa kojim možemo rešavati probleme, jer ovako jednostvano više ne može – zaključio je Tasić.

Optužbe na račun bujanovačkih naprednjaka nedavno je izneo i predsednik Mesne zajednice Lopardince Goran Kostić, čije navode je potom Mitrović demantovao.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *