Budžet Bujanovca za 2024. rekordne 2 milijarde

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. decembar 2023. (foto arhiva budžet 2023) – Opština Bujanovac imaće budžet od 2 milijarde dinara po prvi put u istoriji, po nacrtu opštinskog budžeta za 2024. godinu koji je u ponedeljak usvojilo Opštinsko veće.

Budžet iznosi 2,002 milijarde, a na obaranje rekorda i toliki iznos uticale su planirane investicije koje će se finansirati iz drugih izvora – sa republičkog nivoa i donacija.

I ovogodišnji budžet je bio tako planiran,  prvobitno na 1,66 milijardi, ali je potom rebalansima smanjivan izbacivanjem planiranih investicija koje ipak nisu realizovane.

U budžet za narednu godinu ušlo je, između ostalog, 250 miliona dinara za rekonstrukciju škole u Biljači, pa oko 65 miliona iz Tirane za izgradnju sportske sale u OŠ „Naim Frašeri“ u Bujanovcu, kao i 93,5 miliona za salu u OŠ „Muharem Kadriu“ u Velikom Trnovcu.

Budžet je uvećan i za 93 miliona dinara za projekte koje će finansirati Koordinaciono telo za jug Srbije.

Po odluci koju je takođe danas usvojilo Opštinsko veće, KT će sa 93 miliona finansirati realizaciju više od 40 infastrukturnih projekata u sledećoj godini.

Na današnjoj sednici je izvršen još jedan rebalans ovogodišnjeg budžeta, tako što je, između ostalog, dodato 9,1 milion dinara isplaćenih srednjoškolcima kao pomoć države od po 10.000 dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *