U Ljiljancu se gradi put koji MZ nije tražila, meštani najavljuju da će tužiti Opštinu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 12. decembar 2023. (foto arhiva) – U selu Ljiljance kod Bujanovca počelo je asfaltiranje puta koji niko nije tražio, a pritom se uzurpira privatna imovina, kažu u Mesnoj zajednici ovog sela. Iz MZ poručuju da taj put nije prioritet, jer u selu postoje sokaci kojima deca idu čizmama da bi došla do asfaltiranog puta i išla u školu. Meštani prete da će tužiti Opštinu zbog nasilne uzurpacije privatne imovine. „Neko je to tražio i dobio iz političkih razloga“, kaže za Bujanovačke predsednik MZ Ljiljance Slavoljub Ristić.

Ristić nije hteo da kaže o kakvim političkim razlozima je reč, a Bujanovačke saznaju da su put tražili simpatizeri SNS.

-Mašine su stigle i radovi na asfaltiranju su počeli i to bez zahteva Mesne zajednice, tako da su izazvali revolt meštana. Ljudi su toliko rezignirani da su me zvali juče vlasnici imovine, preko koje prolazi put i tražili od mene da obavestim Opštinu, što sam i uradio. Oni prete da će tužiti Opštinu Bujanovac zbog nasilne uzurpacije privatne imovine, sa zahtevom za vraćanje imovine u prvobitno stanje – objašnjava Ristić.

MZ Ljiljance: Opština pravi put koji nismo ni tražili

Podsetimo, reč je o putu dužine od 990 metara za čije asfaltiranje je u opštinskom budžetu bilo planirano 11,3 miliona dinara. Savet Mesne zajednice Ljiljance u godišnji Plan i program nije uvrstio ovaj put, već je Opštini predložen projekat dovođenja vode sa izvorišta na Rujnu i asfaltiranje šest seoskih ulica, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

„To su bili naši prioriteti, voda i ulice (sokaci) gde žive ljudi, a deca do škole idu po blatu, preskačući rupe“, naveli su ranije iz MZ.

-Kao MZ mi tu više ništa ne možemo da uradimo, nemoćni smo, jer je to već prošlo kroz budžet i ugovor je potpisan. Mi smo zauzeli stav na savetu MZ da nećemo rešavati imovinske odnose, niti ćemo kao institucija sprečavati radove, i o tome smo obavestili meštane, pa neka oni sami preduzmu korake onako kako misle da je najbolje za njih – dodaje Ristić.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *