Meštani Bratoselca mole za pomoć: Zaboravili su nas i Bog i političari (foto)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 14. decembar 2023. Meštani sela Bratoselce kod Bujanovca i dalje žive bez vode i asfaltnog puta. Zimi ne mogu da odu kod lekara, a hitna pomoć im, kako kažu, ne dolazi. „Nemamo osnovne uslove za život, zaboravili su nas i političari i Bog“, kaže za Bujanovačke Marijan Trajković iz ovog sela.

Porodica Trajković ima šest članova, a uskoro će dobiti i sedmog.

-Snaja je trudna, ne možemo ni kod lekara da je odvedemo, a šprica se na svaka dva, tri dana. Hitna pomoć je bila samo jednom i više nisu hteli da dolaze upravo zbog puta u selu, koji je sav u rupama – objašnjava Trajković.

Bratoselce ima pet domaćinstva, a put koji bi u selu trebalo da se asfaltira da bi ove porodice u 21. veku imale bar najosnovniji uslov za život dugačak je svega 2 kilometra.

-Obraćali smo se predsedniku opštine Nagipu Arifiju, direktoru službe Koordinacionog tela Nenadu Mitroviću, čak i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali džaba. Niko od njih nije ni došao da vidi u kakvim uslovima živimo, niti nam je nešto obećao – kaže Trajković.

Poslednji put, po njegovim rečima, kada je neko nešto uradio za selo bilo je pre šest godina kada je Stojanča Arsić malo nasipao put, ali je i to voda odnela.

-Sva sela su dobila put, a mi ništa. Vodu nemamo već trideset godina od kada je bazen kod crkve presušio. Nemamo kupatilo, veš peremo ručno, jednostavno mnogo teško živimo. Nemamo ni ulično osvetljenje. Tražili smo od predsednika MZ Biljača da nam postave makar pet sijalica, ali ni to  ismo dobili – kaže Trajković.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *