Bujanovčani glasaju na parlamentarnim izborima, sva biračka mesta otvorena na vreme

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. decembar 2023. (foto arhiva) – U Srbiji se danas održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u 65 lokalnih samouprava, među kojima nije Bujanovac. Biračka mesta za parlamentarne izbore u opštini Bujanovac otvorena su u 7 sati, a zatvaraju se 20 časova.

Predsednik bujanovačke Opštinske izborne komisije (OIK) Fejzi Bećiri rekao je jutros našem portalu da su svih 59 biračkih mesta u opštini otvorena na vreme.

-Takođe, nije prijavljen bilo kakav problem od početka izbornog dana, tako da mogu da kažem da se sve odvija kako je propisano – rekao je Bećiri.

Pravo glasa u opštini Bujanovac ima 42.786 birača (bez dodatnih upisa), dok je na nivou republike broj birača 6.500.666.

Na izborima za narodne poslanike građani mogu da glasaju za neku od 18 izbornih lista, među kojima su i dve liste albanskih stranaka iz Bujanovca i Preševa.

Birači sa Kosova i Metohije glasaju u Kuršumliji, Raški, Vranju i Tutinu.

Glasački listić za parlamentarne izbore štampan je na papiru kajsija boje, dok je kontrolni list za proveru ispravnosti kutije plave boje.

Listići su štampani u 29 jezičkih varijanti, u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama/gradovima u Srbiji.

Da bi ostvario svoje pravo, glasač mora kod sebe da ima važeću ličnu kartu ili pasoš, dok poziv na glasanje nije obavezan.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *