Aleksandra iz Ljiljanca, majka devojčice obolele od leukemije, donirala kosu kako bi pomogla drugoj bolesnoj deci

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 20. decembar 2023. – Aleksandra Jovanović (32) iz sela Ljiljance kod Bujanovca, majka devojčice koja boluje od leukemije, donirala je svoju kosu za decu obolelu od raka. Želja joj je, kako kaže, da nekoj maloj i hrabroj devojčici vrati osmeh na lice.

Udruženje „Uvek sa decom“ iz Beograda, koje pomaže deci koja se leče na Dečijem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Aleksandra je pronašla na društvenim mrežama. Kosu je donirala njima za izradu perika za decu.

-Odlučila sam da svoju kosu doniram za njih. Videla sam tu decu i zabolelo me je ono kroz šta oni prolaze. Želja mi je da vratim osmeh na lice nekoj hrabroj devojčici, jer je hormon sreće ono što je ključno za njihovo ozdravljeje – kaže Aleksandra.

Moja Danica, koja ima tri i po godine, boluje od leukemije. U sedmom mesecu joj je dijagnostikovana bolest i njeno stanje je sada stabilno, stagnira, prima hemoterapiju i za sada to dobro podnosi. Jednom u šest meseci idemo na onkologiju da joj uzmu koštanu srž na analizu i, nažalost, imala sam priliku da vidim koliko dece boluje i koliko ih je na odeljenju u Beogradu – objašnjava Aleksandra

Dužina kose koju je donirala je 34 cm, a minimum je, kako kaže, 30cm da bi se napravila perika. Frizerka koja joj je otsekla kosu, Jelena Trajković iz Vranja, kada je čula šta Aleksandra namerava nije želela da joj naplati šišanje.

Ne želim da se hvalim svojim postupkom, nego da podstaknem druge da to urade. Ja sam svakako nameravala da se šišam, pa zašto da nekome ne pomognem kad već mogu. Idu novogodišnji praznici, sakupljaju se paketići za tu decu, tako da oni koji nemaju kosu za šišanje mogu da uplate novac ili doniraju paketić da te male i hrabre ljude – poručuje Aleksandra.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *