Kako majstor Pera i njegova Ljiljana stvaraju čaroliju u Rakovcu (Video & Foto)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 20. decembar 2023. – Stolarska radionica Petra Mladenovića (37) u selu Rakovac kod Bujanovca mesto je na kome nastaju prava umetnička dela. Sada, sa približavanjem praznika, izrada novogodišnje dekoracije i unikatnih personalizovanih poklona je ono po čemu se ova, naizgled obična radionica, izdvaja (Video na kraju teksta)

Petar je treća generacija stolara u svojoj porodici i, kako kaže, od kad zna za sebe zna i za obradu drveta.

-Deda je radionicu otvorio pre tačno 60 godina, zatim se i otac bavio time, pa je nekako logičan sled bio da to bude i moj poziv – kaže Mladenović na početku našeg razgovora.

U radionici provodi najmanje 12 časova dnevno, perfekcionista je po prirodi i njegove isporuke ne kasne ni dan.

-Izrađujem najviše repromaterijal za stolare, odnosno poluproizvode koji oni dalje koriste, a to su obloge za vrata, lajsne, profile za prozore i slično. Recimo sve profile za kupole u manastiru Prohor Pčinjski sam radio ovde – objašnjava Mladenović.

Proizvodnjom dekoracije počeo je da se bavi pre pola godine na nagovor supruge Ljiljane koja mu je, kako kaže, najveća podrška.

-Supruga me je odavno terala da krenem tako nešto da pravim i svakodnevno dođe sa nekom novom idejom.  Ispostavilo se da se ljudima sviđa i imamo zaista dosta narudžbina. Ja pravim, a Ljiljana se bavi narudžbinama i distribucijom. Ona mi je menadžer – kaže Mladenović kroz osmeh.

Novogodišnje lampe, kutije za poklone, ukrasi za jelku, ikone, portreti na drvetu, krst sa ispisanom molitvom, slike, kutije za flaše, privesci…samo su deo onoga što izlazi iz Perine kreativne radionice.

-Sve što se pravi može da bude personalizovano, u smislu da se ispiše ime, poruka, da se uradi duborez ili slika na drvetu i to je ono što naše kupce najviše privlači. Posebno su im interesantne lampe koje ovih dana radimo za novogodišnje praznike i Božić – kaže Mladenović.

Dolaze im ljudi sa različitim idejama, traže posebne poklone za venčanja, krštenja, rođendane, slave. Mladenovići se trude i, kako kažu, uspevaju da ispune svaku želju da kupac iz njihove radionice izađe zadovoljan.

-Uvek nam se kupci vraćaju, što je nama pokazatelj da radimo dobro i drugačije od onog na šta su navikli – dodaje Ljiljana.

Ona je, kako kaže, zadužena za društvene mreže.

Na našim profilima na fejsbuku i instagramu svi mogu da vide šta sve imamo u ponudi i da poruče proizvod ili pošalju predlog šta bi želeli da uradimo za njih. Za izradu nekih proizvoda nam je potrebno više vremena, a neki se bukvalno rade od danas za sutra. Pored svih vrsta drveta i medijapana, na kojima je moguće ispisati poruke, to isto može da se uradi i na staklu ili plastici – objašnjava Ljiljana

Svi oni koji još uvek nemaju ideju šta da pokone dragoj osobi za Novu godinu, unikatne poklone Mladenović  mogu, po veoma pristupačnim cenama, koje se kreću od 100 do 2500 dinara, pronaći na stranicama

facebook.com/unikatnipoklonimladenovic i instagram.com/unikatni_pokloni_mladenovic.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *