Kurti političarima iz Bujanovca i Preševa: Kosovo će nastaviti da podržava Albance u Srbiji

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. decembar 2023. Kosovski premijer Albin Kurti primio je u utorak u Prištini političke lidere Albanaca u Bujanovcu i Preševu okupljene na izbornoj listi “Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi”, koja je na izborima u nedelju osvojila jedan poslanički mandat za Kamberija. On im je čestitao rezultat u borbi za položaj diskriminisanih Albanaca u Preševu, Medveđi i Bujanovcu, navode iz Kurtijevog kabineta.

“Naglašen je značaj ujedinjenja albanskog političkog spektra, kako bi se garantovala politička zastupljenost i glas Albanaca u tamošnjem parlamentu. Ovaj savez, koji je sklopljen uoči izbora sa zajedničkim ciljem, dokazao je da je partijski pluralizam oko nacionalnog jedinstva vrednost za Albance”, saopšteno je posle sastanka.

Kurti je potvrdio da će se nastaviti i jačati podrška kosovske vlade Albancima kao nacionalnoj manjini u Srbiji, koja se suočava sa sistematskom diskriminacijom od strane državnih institucija.

Pored Kamberija, sa Kurtijem su se sastali i šef Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafa, predsednik Pokreta za demokratski progres Šćiprim Musliju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *