Radnici Komunalca ogorčeni na Arifija zbog solidarne pomoći

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. decembar 2023. (foto arhiva) – Radnici Javnog preduzeća „Komunalac“ u Bujanovcu ogorčeni su što ponovo neće dobiti solidarnu pomoć od Opštine, za razliku od zaposlenih u Opštinskoj upravi i lokalnim ustanovama.

Oni podsećaju predsednika opštine Nagipa Arifija da je drugu priču pričao pre nekoliko godina kada je bio u opoziciji. Naime, Arifi se tada žustro zalagao da se i radnicima Komunalca isplati solidarna pomoć, što je vlast odbijala. O tome svedoči tekst Bujanovačkih iz 2019. godine.

Skupština: Usvojen rebalans, nema solidarne pomoći za radnike Komunalca

Naš portal je ranije danas javio da će svi zaposleni u bujanovačkom javnom sektoru, osim radnika Komunalca i Apoteke, dobiti do kraja godine po 10.000 dinara, na osnovu zaključka Vlade Srbije.

Solidarna pomoć od po 10.000 dinara za radnike Opštinske uprave i javnih ustanova

Za zaposlene u Komunalcu i Apoteci nema solidarne pomoći zato što se, kako je objasnio šef Arifijevog kabineta Sali Salihi, radi o firmama koje se finansiraju od sopstvenih prihoda.

Radnici komunalnog preduzeća koji su želeli da ostanu anonimni kažu da za njih nikada nema solidarne pomoći – ni od Opštine ni od firme u kojoj rade.

-Opština nam ne daje, a naša firma nema odakle, pošto smo u finansijskoj krizi i pod privremenim organom više od 10 godina. Navikli smo da za nas nema, a Arifi je pokazao koliko je dosledan, kad je opozicija priča jedno, kad je vlast drugo – kaže naš sagovornik iz Komunalca.   




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *