Vojska vežba na jugu (foto)

Bujanovac, 27. decembar 2023. (foto MO) – U okolini Vranja u toku je obuka pešadijskih jedinica iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske za realizaciju namenskih zadataka u borbenim operacijama Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u utorak.

Obuka je deo redovnih vežbovnih aktivnosti koje se sprovode radi očuvanja visokog nivoa obučenosti profesionalnog sastava, osposobljavanja novopridošlih vojnika i starešina i unapređenja ukupne borbene gotovosti jedinica.

Na obuci se koriste oklopna borbena vozila „Lazar 3“, savremeno streljačko naoružanje, te zaštitna i druga vojna oprema kojima su pešadijske jedinice Vojske Srbije opremljene u prethodnom periodu.

Akcenat je na zajedničkom taktičkom uvežbavanju posada borbenih vozila i ukrcanih pešadijskih odeljenja, a u nastavku sledi realizacija taktičkih vežbi i bojevih gađanja u zimskim uslovima, kada će u praksi biti provereni rezultati intenzivne obuke.

Kontinuirana i planska realizacija praktične obuke i vežbovnih aktivnosti u jedinicama Vojske Srbij od ključnog je značaja za visoku borbenu gotovost i njihovo uspešno angažovanje u operacijama, u skladu sa namenom i dodeljenim misijama i zadacima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *