Bujanovčani plesali u ritmu malih virtuoza: Novogodišnji koncert Muzičke škole (Video & Foto)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 28. decembar 2023. – Tradicionalnim Novogodišnjim koncertom, koji su održali u sredu uveče, deca i nastavnici bujanovačke Muzičke škole oduševili su mnogobrojnu publiku u velikoj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu.

Dela Radivoja Lazića, Džiloka, Šumana, Bramsa i ostalih velikana klasične i moderne muzike mogla su se čuti u izvođenju učenika od prvog do šestog razreda Muzičke škole, koji su svoj talenat pokazali na gitari, harmonici, klaviru, klarinetu i violini.

Prvi je nastupio učenik petog razreda Mateja Trajković, koji je na gitari odsvirao Karkasijevu Etidu. Zatim su se nizali solisti Lena Tasić na klaviru, Iva Stošić na violini, Aleksa Stojanović na klarinetu, Bojana Đorđrvić na klaviru, Srđan Isenović na klarinetu, Lazar Tasić na harmonici i ostali.

Neda Stojanović, učenica trećeg razreda, odsvirala je na klaviru Ukleto drvo od Džiloka, dok je duo koga su činili Lena Tasić i Mateja Spasić odsvirao Bramsovu Mađarsku igru.

Zatim su nastupili Emilija Trajković, Saranda Ferati, Aleksa Zlatković, Lena Spasić, Nemanja Ilić i Sofija Nakić.

Poslednji u nizu solista publici su se predstavili Emira Ferati i Nikolina Nakić na klaviru i Aleksa Pešić na harmonici.

Nakon solista na scenu je izašao hor pod dirigentskom palicom Mirjane Kostić, koji je priredio nezaboravno uživanje pevajući novogodišnju pesmu i numeru iz filma Porodica Adams.

Novogodišnji koncert završen je nastupom orkestra pod vođstvom Miloša Stoimenova, koji je izveo numere Tamo daleko i Božićni ples.





Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *