Anđela, Sergej i Filip pronašli zlatnike u česnici, Bujanovac proslavio Badnje veče (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. januar 2024. Anđela Milić iz Karadnika i Sergej Stevanović i Filip Jovanović iz Bujanovca pronašli su zlatnike u česnici koja je podeljena na trgu u Bujanovcu na Badnje veče. Pored zlatnika, srećnim dobitnicama je Mesna zajednica Bujanovac poklonila i ikone.

Badnje veče je tradicialno proslavljeno uz muziku Ekrema Mamutovića, grejanu rakiju i vatromet.

Veliki broj Bujanovčana okupio se da uz igru i pesmu proslavi najradosniji hrišćanski praznik, a samu proslavu organizovala je Mesna zajednica Bujanovac.

-Želimo da održimo tradiciju povodom najvećeg srpskog praznika Božica i kao sto ona nalaže i ove godine vršeno je osvećenje badnjaka u Crkvi Sv. Apostola Petra i Pavla. Liturgiju je služio vladika Pahomije koji je i osveštao badnjake vernicima iz Bujanovca okoline – rekao je predsednik MZ Bujanovac Aca Veljković.

Podeljena je česnica sa oko 1000 parčića u kojoj su se nalazila 3 zlatnika i kojoj su se, kao i svake godine, najviše obradovali mališani.

-U ime Mesne zajednice Bujanovac, ovom prilikom želim da se zahvalim svim učesnicima i donatorima, posebno Skupštini opštine Bujanovac, Duvanskoj industriji Bujanovac, Veterinarskoj stanici Bujanovac, Crvenom Krstu Bujanovac i svima ostalima, bez kojih godinama unazad sigurno ne bismo održali ovu zaista važnu tradiciju – rekao je Veljković i poželeo svima da u miru u blagostanju proslave sa svojim porodicama.

 




One thought on “Anđela, Sergej i Filip pronašli zlatnike u česnici, Bujanovac proslavio Badnje veče (foto&video)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *