U poskupljenju je spas: Komunalac povećao cene, voda skuplja 10, parking 20 odsto

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. januar 2024. Vodu, kanalizaciju i odvoženje smeća Bujanovčani od 1. januara plaćaju 10 odsto više, a druge usluge koje pruža Javno preduzeće Komunalac, poput parking servisa, poskupele su za čitavih 20 odsto.

Po novom cenovniku koji je stupio na snagu 1. januara, a Opštinsko veće ga je odobrilo u novembru prošle godine, kubik vode iz javnog vodovoda u Bujanovcu sada košta 73,21 dinar za građane, a za firme (pravna lica) 193 dinara.

Cena vode u Vranju na primer iznosi 61,8 dinara, ali Vranjanci imaju dodatne stavke poput naknade za prečišćavanje voda, pa prosto poređenje cena kubika vode nije merodavno.

Nasuprot poskupljenju ostaje činjenica da je vodosnabdevanje u Bujanovcu i okolnim selima već duže vreme najblaže rečeno loše – sa čestim nestašicama posebno tokom leta, o čemu je naš portal nebrojeno puta pisao.

Ljiljančani i zimi bez vode

Za kanalizaciju će građani izdvajati 29,04 dinara po kubiku, dok je cena za odvoženje smeća povećana na 10,65 dinara.

Za čitavih 20 odsto skuplje su pijačne usluge, kao i priključivanje i legalizacija priključaka. Za održavanje groblja građani će plaćati 10 odsto više.

Parking servis Bujanovčane  košta takođe 20 odsto više nego prošle godine. Tako za sat vremena parkiranja u crvenoj zoni treba da izdvoje 52,79 dinara.

Poređenja radi, sat vremena u najskupljoj ekstra zoni u Vranju košta 50 dinara.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *