Vaučeri: Ministarstvo zove i ugostitelje iz Rakovca da se prijave

Bujanovac, 10. januar 2024. Ugostiteljski objekti na teritoriji opštine Bujanovac koji imaju odobrenu prijavu za šemu vaučera su Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Bujanovačkoj Banji i dva prenoćišta u selu Rakovac – Sobe Grujić i Sobe Nakić. Ministarstvo turizma i omladine pozvalo je ugostitelje da se prijave za dodelu vaučera, radi podsticanja i unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije.

Prošle godine za odmor u Bujanovačkoj Banji prijavilo se više od 1200 korisnika. Ove godine je vrednost vaučera duplirana i iznosi 10.000 dinara i trenutno je u opticaju 100.000 vaučera.

Za Bujanovačku Banju ukupno 1.200 rezervacija vaučera

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do 80.000 dinara mesečno.

Prijava građana za korišćenje vaučera počinje od 15. januara na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“, dok je krajnji rok za njihovo korišćenje 20. novembar ove godine.

Vaučeri se mogu koristi isključivo za pružanje usluge smeštaja u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera. Vaučerom se ne može vršiti plaćanje usluga ishrane i pića, pružanje zdravstvenih ili drugih usluga, boravišne takse i drugih dažbina.

Prijavljivanje ugostitelja je u toku preko sistema E-Turista, prva lista ugostitelja je već istaknuta, a drugi presek biće objavljen 12. januara na sajtu resornog ministarstva.

 „Pozivaju se privredna društva, druga pravna lica, preduzetnici i zdravstvene ustanove, koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, a pružaju usluge smeštaja i ishrane trećim licima, u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast ugostiteljstva, kao i fizička lica koja pružaju ugostiteljske usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turističkog domaćinstva, a u kojima se ugostiteljska delatnost obavlja u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast ugostiteljstva, da se prijave radi dodele vaučera za subvencionisano korišćenje ugostiteljskih usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima“, navode iz resornog ministarstva.

Tehnička podrška je dostupna pozivom na brojeve telefona: 011/ 2606576, 011/ 2606521 i 011/ 3111569.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *