Posle pisanja Bujanovačkih Opština isplatila putne troškove prosvetarima

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. januar 2024. Samo dan posle pisanja Bujanovačkih o kašnjenju Opštine Bujanovac sa isplatom putnih troškova zaposlenima u školama na teritoriji opštine – prosvetari su dobili novac. Međutim, radnici vrtića „Naša radost“ na plate će još morati da čekaju.

Da je novac za putne troškove za mesec novembar danas uplaćen svim školama potvrđeno je Bujanovačkim u Opštini. Od ažurnosti školskih službi zavisilo je da li će radnici dobiti naknade već danas ili će čekati do ponedeljka.

Kako saznajemo, Opština je za ovu namenu izdvojila nešto više od 5 miliona dinara.

Sali Salihi, šef kabineta predsednika opštine Nagipa Arifija, u četvrtak je rekao da se sa isplatama kasni zbog slabijeg priliva u opštinski budžet s obzirom da je početak godine.

Decembarsku platu za zaposlene u vrtiću najavio je za sledeću nedelju.

-Za plate u vrtiću u budžetu trenutno imamo 5 miliona, a potrebno je oko 10. Obezbedićemo ostatak, mogu da kažem da će isplata sigurno biti sledeće nedelje – rekao je on za Bujanovačke.

Isplata putnih troškova realizovana je ekspresno posle pisanja Bujanovačkih, iako je predsednik Arifi na godišnjem odmoru, što znači da njegov potpis nije baš uvek neophodan.

Opština nema para za plate u vrtiću, prosvetari čekaju putne troškove od novembra

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *