Mustafa o RKS tablicama: Još Kosova u Dolini

Bujanovac, 15. januar 2024. – Od 1. januara na ulicama Bujanovca sve je više automobila sa kosovskim tablicama bez nalepnica na mestu gde piše RKS (Republika Kosovo). U naš grad ovim automobilima dolaze i Albanci i Srbi, posebno oni iz Kosovskog pomoravlja i Gnjilana i okoline.

Objava Ragmija Mustafe

Albanski politički lideri zbog toga ne kriju ushićenje, pa je Ragmi Mustafa, nekadašnji čelnik Nacionalnog saveta Albanaca a sada savetnik Besnika Bislimija, zamenika premijera Kurtija, na Fejsbuku objavio poruku koju prenosimo:

Mnogo automobila RKS registarskih oznaka na putevima u Dolini! Upornost, odlučnost, reciprocitet… i ljubav koja nije ograničena granicama! Šta je lepše nego kad se Kosovo pojavi u svakom delu Doline?! Još Kosova u Dolini!“, piše Mustafa uz sliku sa bujanovačkih ulica

Od 1. januara na teritoriji Srbije omogućeno je slobodno kretanje vozila sa kosovskim, „RKS“ registrarskim oznakama, po odluci Vlade Srbije od 25. decembra prošle godine. Po ranijoj potvrdi direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, Vlada Srbije je takvu odluku donela da bi „pomogli Srbima sa Kosova“.

Od 1. januara slobodno kroz Srbiju sa kosovskim tablicama




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *