Dr Dejan Meče ponovo načelnik Hitne

Piše: N. Stevanović

direktorka dr Daliborka Pavlović

Bujanovac, 17. januar 2024. Dr Dejan Stojanović od danas je ponovo načelnik Službe Hitne pomoći u bujanovačkom Domu zdravlja, potvrdila je našem portalu direktorka ove ustanove dr Daliborka Pavlović. Upravo je ona smenila doktora Stojanovića sa mesta načelnika pre gotovo tri godine, rekavši da sa njim ne može da sarađuje.

Direktorka je danas rekla Bujanovačkim je sada već bivša načelnica dr Olivera Tonevski nedavno podnela ostavku, a da je za ponovno postavljanje dr Stojanovića za šefa Hitne presudan bio opšti interes ustanove.

Dr Dejan Stojanović smenjen sa mesta načelnika Hitne

-Razgovarali smo razumno, došli do zaključka da je u interesu službe i Doma zdravlja da on opet bude načelnik. Prevazišli smo neslaganja, uz određene obostrane ustupke po pitanju organizacije rada – kaže direktorka.

Na pitanje da li je jedan od „ustupaka“, odnosno deo nagodbe, da dr Stojanović povuče tužbu protiv nje, direktorka je rekla da je to privatna stvar i da o tome neće da govori.

Inače, pored toga što nije mogla da sarađuje sa dr Stojanovićem, što je bio zvaničan razlog za smenu u aprilu 2021. godine, direktorka je u sukobu koji je potom usledio u javnost iznela niz optužbi na njegov račun – da je licemer, da je za vereme kovid krize bio dve godine na porodiljskom bolovanju, da je odbio da organizuje transport kovid pacijenta, kao i da manipuliše kolegama.

Inače, smena dr Stojanovića naišla je na osudu javnosti, građana iz sve tri zajednice opštine Bujanovac, pa je čak pokrenuta i peticija za njegovo vraćanje na mesto načelnika. Direktorka, međutim, nije promenila stav.

Bujanovačke su za komentar zvale i dr Stojanovića, ali nismo stupili u kontakt do objave teksta.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *