„Sabornost“ organizovala tribinu na temu poljoprivrede: Ovčarstvo je šansa Bujanovca

Bujanovac, 19. januar 2024. – SrBska organizacija Sabornost nastavlja sa tribinama, a ovoga puta tema je bila stočarstvo i voćarstvo. Stočarstvo je ozbiljna razvojna šansa opštine Bujanovac i trebamo je iskoristiti i poboljšati ekonomski položaj građana, rekao je inženjer stočarstva Vukašin Stefanović na tribini ovog udruženja održanoj u četvrtak, u maloj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“u Bujanovcu.

Predavači su bili Bujanovčani Vukašin Stefanović i apsolvent Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Nikola Stanković. Prisutni građani Bujanovca i okoline imali su priliku da iznesu svoja mišljenja i postave pitanja.

Stefanović je govorio o stočarstvu sa akcentom na ovčarstvo, gde je naglasio da se od ovčarstva u opštini Bujanovac može živeti, da je to ozbiljna šansa i da je treba iskoristiti i poboljšati ekonomski položaj građana.

Sabornost o problemima u porodicama: Razvodi sve češći

Stanković je govorio o voćarstvu i dao preporuku da na području Bujanovca ima uslova za uzgajanje voćnih vrsta šljiva, trešanja, jabuka, krušaka, oraha i leske, kao i drugih vrsta voća.

Predsednik UG „SOS“ Oliver Milenković naglasio je značaj udruženja, ističući da je ono veza za ujedinjenje i mogućnost prosperiteta svih građana na jugu Srbije.

Oliver se zahvalio predavačima i prisutnima i pozvao sve zainteresovane da preporuče nove teme sa bilo kog aspekta, značajnog za poboljšanje ambijenta naših građana, gde će udruženje biti otvoreno za saradnju i u buduće.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *