Porodilja prijavila policiji lekare iz vranjskog porodilišta zbog akušerskog nasilja

Bujanovac, 22. januar 2024. Porodilja S. J. iz Vranja prijavila je policiji  ginekologa u Zdravstvenom centru Vranje doktora Z. A, kao i doktorku N. A, takođe ginekologa u vranjskom porodilištu, zbog akušerskog nasilja.

 Na osnovu prijave, oštećena porodilja tvrdi da su prilikom porođaja lekari postupili neprofesionalno, da su tokom porođaja vikali na oštećenu, da doktor nije želeo da je porodi carskim rezom, već je insistirao na porođaju prirodnim putem, kao i da su nakon toga koristili vakuum, te da je takav način porođaja imao posledice po dete, piše Nova S.

Iz Osnovnog javnog tužilašta Vranje potvrdili su da se vrše detaljne provere i da je naloženo da se uzme detaljna izjava od porodilje.

„Potrebno je da se utvrdi ko je bio prisutan tokom porođaja, zatim da se uzme neophodna medicinska dokumentacija, da oštećena odvede dete na pregled kod lekara specijalista po uputu koji je već dobila i da se nakon toga pribavi potrebna medicinska dokumentacija i izvrši naknadna konsultacija sa tužiocem u pogledu utvrđivanja krivičnog dela“, ističu iz Tužilaštva.

Porođaj je obavljen 16, a porodilja je slučaj policiji prijavila 20. januara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *