Sveti Sava: Školska priredba i svečana akademija u bujanovačkom Domu kulture

Bujanovac, 27. januar 2024. (foto arhiva) – Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Savu – svetitelja i utemeljivača srpske crkve koji se smatra  jednom od najznačajnijih istorijskih figura našeg naroda. Sveti Sava je bio prvi srpski arhiepiskop i začetnik srednjevekovne književnosti i zakonodavstva.

Crkvena opština Bujanovac i Srednja stručna škola „Sveti Sava“ obeležiće Savindan svečanom akademijom i školskom priredbom u Domu kulture u Bujanovcu od 18 časova. Bujanovačka škola ovaj dan obeležava i kao Dan škole.

-U 8:45 počinje sveta liturgija u crkvi Sveti apostoli Petar i Pavle, a nakon toga rezanje slavskog kolača. Centralni događaj biće objedinjena priredba SŠ „Sveti Sava“ i Crkvene opštine Bujanovac u Domu kulture, od 18 časova – rekao je ranije naš portal sekretar Crkvene opštine, sveštenik Aleksandar Nikolić.

Na akademiji će o prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu Svetom Savi besediti veroučitelj i pesnik Stevan Milošević iz Vranja.

Stručna škola „Sveti Sava“ raspisala je literarni konkurs za svoje učenike na temu „Tragom Svetog Save“, pa će na akademiji direktorka škole uručiti nagrade pobednicima konkursa.




One thought on “Sveti Sava: Školska priredba i svečana akademija u bujanovačkom Domu kulture

  1. Залажем се за истину

    Нек дух Светог Саве бди над свима нама!Срећна нам Школска слава, Свети Сава!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *