Inspekcija kažnjava vlasnika parcele na kojoj je divlja deponija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. januar 2024. Opštinska inspekcija u Bujanovcu intenzivno radi na uklanjanju divljih deponija i kažnjavanju odgovornih za nastanak smetlišta, kaže načelnik službe Metin Ramizi za Bujanovačke. Protiv vlasnika parcele na putu ka Levosoju, na kojoj je ogromna gomila otpada, već je pokrenut postupak, kaže načelnik.

-Istragom smo utvrdili da je vlasnik parcele u Prizrenskoj odgovoran za tu divlju deponiju i pokrenuli smo postupak protiv njega. Parcelu smo ogradili trakom kako bi sprečili dalje gomilanje smeća – rekao je Ramizi danas za Bujanovačke.

Naglasio je da se inspekcija intenzivno bavi divljom deponijom kod nekadašnjeg motela na ulazu u Bujanovac i da očekuje da će uskoro i ovo pitanje biti rešeno, a odgovorni biti kažnjeni.

-Imamo zahtev i od Mesne zajednica Žuželjica vezano za divlju deponiju kod tog sela i upravo sam poslao inspektore na lice mesta da utvrde ko je odgovoran i preduzmu mere prema njima. Pored toga, poslaćemo dopise i JP Komunalac i opštinskom Odeljenju za investicije i razvoj da zahtevamo čišćenje – kaže Ramizi.

Istakao je da će inpekcijska služba nastaviti da prati situaciju i kažnjava sve za koje utvrdi ili zatekne u ugrožavaju životne sredine.

 

 




One thought on “Inspekcija kažnjava vlasnika parcele na kojoj je divlja deponija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *