Mladi Albanci od svih medija u gradu najviše veruju Bujanovačkim

Bujanovac, 30. januar 2024. Učenici Srednje škole “Sezai Suroi” u Bujanovcu, u kojoj se nastava odvija na albanskom jeziku, izabrali su portal „Bujanovačke“ kao medij kojem najviše veruju na lokalu.

-U okviru predmeta srpski kao nematernji jezik imamo dve nastavne jedinice, od kojih je jedna  „Mediji u funkciji obrazovanja“, pa smo se bavili temom kakvi su mediji u Bujanovcu, kako se deca informišu, da li umeju da prepozaju lažnu vest i slično. Deca su navela da na lokalu najviše veruju portalu „Bujanovačke“, a zatim TV Spektri – kaže za naš portal nastavnica srpskog jezika u SŠ „Sezai Suroi“ Jelena Ranđelović. 

Ona pretpostavlja da je razlog tome, kako deca kažu, proverenost i istinitost informacija.

-Možda je razlog i to što na portalu „Bujanovačke“ mogu da pročitaju vest i na srpskom i na albanskom jeziku. Da smo radili anketu možda bih imala preciznije odgovore, ali je sada bilo samo na nivou razgovora – dodaje nastavnica.

Ranđelovićeva je zajedno sa koleginicom profesorkom psihologije Bukurije Borići prošla IREX-ovu obuku za medijsku pismenost „Saznaj i razaznaj“ i kaže da koristi svaku priliku da stečeno znanje i veštine primeni na času i prenese svojim učenicima.

Ovo je samo još jedan od pokazatelja koliko građani, bez obzira na nacionalnost, imaju poverenja u „Bujanovačke“, jer prepoznaju beskompromisan rad u zaštiti javnog interesa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *