Bujanovačkoj bankarki nagrada za rekreativni sport

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 31. januar 2024. Marija Tasić Trajković, šefica ekspoziture Poštanske štedionice u Bujanovcu, dobila je nagradu Grada Vranja za posebno angažovanje i dostignuća u rekreativnom sportu i masovnoj fizičkoj kulturi u 2023. godini.

U okviru obeležavanja Dana grada u ponedeljak je u vranjskom pozorištu ,,Bora Stanković“ održana ceremonija dodela nagrada najboljima u vranjskom sportu u 2023. godini.

Priznanje za posebno angažovanje i dostignuća u rekreativnom sportu i masovnoj fizičkoj kulturi u 2023. godini pripalo je Mariji Tasić Trajković iz AK ,,Vranjski Maratonci“.

-Član sam kluba od 2021. godine, tako da od tada idem na takmičenja, a sportom i trčanjem se bavim ceo svoj život. Prošla godina je bila posebno uspešna za mene kada je sport u pitanju, jer sam zaređala sa osvajanjem medalja – kaže vranjanka Marija za Bujanovačke.

Ova zaljubljenica u trčanje, sport i zdrav život osvojila je u 2023. godini prvo mesto na kruševačkom polumaratonu na Bagdali, zatim prvo mesto u štafetnoj trci na leskovačkom polumaratonu i drugo mesto u štafetnoj trci na vranjskom polumaratonu.

-Pored toga, učestvovala sam na beogradskom maratonu i trkama u Kavardarcima, Velesu i Skoplju – dodaje Marija.

Iako ne trči zbog nagrada, priznanje koje je dobila od grada Vranja joj, kako kaže, puno znači.

-Lepo je kada vaši uspesi budu prepoznati, a posebno kada ih grad prepozna i nagradi vas zbog toga. Ja se takmičim tek dve godine, počela sam u svojoj 37-oj, a od kad znam za sebe znam i za sport i trčanje – kaže Marija.

Iskoristila je priliku da pošalje poruku svima a posebno, kako kaže, mladima.

-U eri društvenih mreža, tik tokova, interneta i svega onoga što danas okupira decu i omladinu smatram da je važno pokazati im da postoji mnogo bolji i zdraviji način da provedu svoje slobodno vreme, a to je sport – poručuje Marija.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *