Vlada Srbije potvrdila: Za renoviranje škole u Lučanu kod Bujanovca 90 miliona

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 31. januar 2024. Vlada Srbije potvrdila je da će sa 90 miliona dinara finansirati renoviranje Osnovne škole “Sami Frašeri” u selu Lučane kod Bujanovca. Nastava u ovoj školi odvija se na albanskom jeziku, a rekonstrukciju je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle nedelje.

Zaključak o renoviranju škole i izdvajanju 90 miliona dinara Vlada je donela 25. januara. Dokument je danas objavio predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi.

-Veoma dobra vest za učenike Osnovne škole „Sami Frašeri“ u Lučanu. Nakon kontinuiranih zahteva za poboljšanje uslova nastave u ovoj školi, danas sam i zvanično primio zaključak Vlade Republike Srbije da će u potpunosti renovirati školu u Lučanu – naveo je Arifi.

Ocenio je da je za opštinu godina dobro počela, jer su, kako kaže, već u januaru potvrđena sredstva za dva kapitalna projekta – sportsku salu za Osnovnu školu „Naim Frašeri“ u Bujanovcu, čiju izgradnju finansira Grad Tirana, a sada i renoviranje škole u Lučanu od strane Vlade Republike Srbije.

Prošle nedelje se očekivalo da školu u Lučanu posetiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako bi najavio rekonstrukciju, ali je dolazak predsednika ipak otkazan.

Vučić ipak ne dolazi u opštinu Bujanovac

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *